Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.Mar 2, 2021

Bebeklerde aşı sonrası ateş ne zaman çıkar?

Bazı aşıların ardından ilk yirmi dört saat içinde bebeklerde ateş ortaya çıkabilir. Bu durum normal bir durumdur. Otuz sekiz dereceyi geçmemiş olan durumlarda ateşi düşürebilmek için genelde ilaç kullanmak gereksiz olmaktadır.

Verem aşısı sonrası ateş kaç gün sürer?

Aşı sonrası 48-72 saate kadar ateş görülebilir. Uygun ateş ölçümüyle yüksek ateş saptandığında bebeğin yaşına ve kilosuna uygun ateş düşürücüler verilebilir. 48-72 saati aşan ateş varlığında aşıya bağlanmamalıdır, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

2 ay aşısı huzursuzluk kaç gün sürer?

Kendilerini ifade edemeyen küçük bebekler, bu şikayetlerini huzursuzluk ile dışa vururlar. Bebekler bu sırada yaşlarına ve kilolarına uygun olan dozda analjezik, antipiretikler ile rahatlatılabilirler. Bu belirtilen 48-72 saat aralığında kendiliğinden düzelmektedir.

Bebeklerde 2 ay aşısı ateş yapar mi?

2. ay aşılarının ateş gibi bazı ufak yan etkileri olabilir. Ancak bu aşılar bebeğiniz için son derece güvenli aşılardır. Bu etkileri geçici olduğundan ve bu aşılar bebeğe zarar vermediğinden mutlaka yaptırılmalıdır.

4 aylık bebek aşısı ateş yapar mı?

4. Ay aşısında sonra da bebeklerde ateş görülebilir. Bu durumda özellikle ilk 24 saat bebeklerde ateşe dikkat edilmelidir.

4 aylık aşı sonrası ateş kaç gün sürer?

Çocuk Doktoru Halit Özkaya'nın cevabı: ( Aşı sonrası ateş sıklıkla 24 saat sürer. Nadiren 72 saate kadar uzayabilir. 6 ayın altında parasetamol (Calpol ve benzerleri) dışında ateş düşürücü verilmesini önermeyiz. Gerekirse ılık duş yaptırabilirsiniz.

Bebeklerde aşı sonrası huzursuzluk kaç gün sürer?

Kimi zaman aşının uygulandığı yerde küçük, sert ve ağrısız şişlik aylarca geçmeyebilir. Ancak bebekte aşı sonrası ateş ve huzursuzluk 2-3 günden fazla sürerse hekimi aramanızda fayda var. Bu aşıyla ilgili olmayan başka bir enfeksiyonun da belirtisi olabilir ve aşı dönemine denk gelmiş olabilir.